George Simion a SEMNAT o declarație în care recunoaște integritatea teritorială a Ucrainei. Condiția ca AUR să adere la Grupul ECR din PE

George Simion a SEMNAT o declarație în care recunoaște integritatea teritorială a Ucrainei. Condiția ca AUR să adere la Grupul ECR din PE
Publicat: 21/06/2024, 22:56

Liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional. 

Declarația în acest sens îi aparține lui Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR în care tocmai a intrat AUR.

„Deputații europeni din AUR au semnat, desigur, Declarația de la Praga, care stabilește valorile grupului. În plus, ca o condiție de bază pentru aderarea la Grupul ECR, liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional. Nu există nicio îndoială că Grupul ECR susține pe deplin valorile europene și Ucraina, iar prin semnarea declarației, AUR a declarat că face la fel”, a declarat pentru G4Media Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR.

Cu toate acestea George Simion nu a postat încă pe pagina de Facebook sau pe site-ul său oficial textul acestei declarații cerute de Grupul ECR „ca o condiție de bază” pentru aderarea AUR la acest grup din Parlamentul European.

Reamintim că George Simion, a anunțat joi că se opune deciziei CSAT de a trimite rachete de tip PATRIOT în Ucraina și că acest sistem de apărare trebuie să rămână în România. Liderul AUR le-a cerut oficialilor români ca această decizie să fie luată după alegerea noului președinte al României în septembrie, reluând tema neutralității României, narativ susținut și de Viktor Orban în Ungaria, care servește intereselor Rusiei în războiul cu Ucraina.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare. De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidențială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului președinte al României”, a declarat Simion, potrivit unei postări pe Facebook.

Nu este însă prima dată când Simion se poziționează astfel. La finalul lunii octombrie, anul trecut, același Simion critica autoritățile române și pentru sprijinul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Verdictul FINAL pentru Elena Udrea. Înalta Curte a luat decizia
Așa îți protejezi datele din telefon. Durează câteva secunde
Doliu în cinematografia românească! Celebra actriță s-a stins din viață pe neașteptate. Despre cine e...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Primele dovezi care arată că fluturii pot zbura peste 4.000 de kilometri
×